El passat dimecres 11 de juny els alumnes de 4t vam realitzar una sortida a Mercabarna, a Barcelona. Allí vam realitzar l'activitat Creix amb el peix, que ens va servir per aprendre tot el procés pel qual passa el peix i el marisc des de la seva captura fins a arribar al plat. També vam comprovar els beneficis saludables d'incloure el peix en la dieta diària.
Primer vam visitar el Centre Interactiu del Peix. Allí vam aprendre que és en el mar on els pescadors troben els peixos i se'ls emporten amb els vaixells cap al port. També vam aprendre que hi ha diferents tipus de pesca (arrossegament, nanses, palangres,...). Després vam comprovar que tot el peix acabat de pescar es ven als majoristes en la llotja. Els majoristes compren moltíssim peix per després tornar-lo a vendre als minoristes en el Mercat del Peix de Mercabarna. Els minoristes són els botiguers que tenen peixateries i venen el peix als seus clients, com nosaltres.
Després vam aprendre que hi ha molts tipus de peix i que són diferents segons el lloc on viuen. Per exemple, la sardina viu al mig del mar. Té el cos allargat per nedar ràpidament. A més, és fosca per dalt (com la sorra del fons marí) i clara per baix (com la llum de la superfície). D'aquesta manera es camufla. Altre exemple seria el llenguado, que viu a la sorra i és de color marró per camuflar-se. També trobem altres animals marins com la sípia que viuen en la posidònia marina, una mena de bosc sota l'aigua en greu perill d'extinció.
A continuació, vam visitar el Mercat Central del Peix, on cada nit treballen més de 3.000 persones. Totes aquestes persones (majoristes, minoristes, transportistes,...) permeten que cada matí hi hagi peix i marisc fresc a les peixateries. En aquest mercat també vam aprendre que el peix s'ha de conservar sempre amb gel, no per a congelar-lo, sinó perquè estigui fresc.
Tot seguit vam visitar una empresa majorista de marisc. Allí vam veure els vivers, on es conserva el marisc viu, i vam poder tocar crancs, llagostes i llamàntols.
Per últim, vam dinar lluç, seitons i calamars a la romana acompanyats d'una amanida verda amb tonyina i gambes. D'aquesta manera vam comprovar que el peix és un aliment molt sa que hauríem de menjar tres cops a la setmana. També vam aprendre que es pot cuinar de moltes maneres (bullit, fregit, arrebossat,...).
Després vam aprendre que hi ha molts tipus de peix i que són diferents segons el lloc on viuen. Per exemple, la sardina viu al mig del mar. Té el cos allargat per nedar ràpidament. A més, és fosca per dalt (com la sorra del fons marí) i clara per baix (com la llum de la superfície). D'aquesta manera es camufla. Altre exemple seria el llenguado, que viu a la sorra i és de color marró per camuflar-se. També trobem altres animals marins com la sípia que viuen en la posidònia marina, una mena de bosc sota l'aigua en greu perill d'extinció.
A continuació, vam visitar el Mercat Central del Peix, on cada nit treballen més de 3.000 persones. Totes aquestes persones (majoristes, minoristes, transportistes,...) permeten que cada matí hi hagi peix i marisc fresc a les peixateries. En aquest mercat també vam aprendre que el peix s'ha de conservar sempre amb gel, no per a congelar-lo, sinó perquè estigui fresc.
Tot seguit vam visitar una empresa majorista de marisc. Allí vam veure els vivers, on es conserva el marisc viu, i vam poder tocar crancs, llagostes i llamàntols.
Per últim, vam dinar lluç, seitons i calamars a la romana acompanyats d'una amanida verda amb tonyina i gambes. D'aquesta manera vam comprovar que el peix és un aliment molt sa que hauríem de menjar tres cops a la setmana. També vam aprendre que es pot cuinar de moltes maneres (bullit, fregit, arrebossat,...).
Aquí us deixem les fotos dels millors moments de la sortida a Mercabarna i de l'activitat Creix amb el peix. Per descarregar-vos-les, només cal que cliqueu a sobre de qualsevol imatge. Després premeu el botó dret del ratolí i cliqueu sobre "Guardar imagen como".
1 comentari:
Vaya mariscos tant raros!
Publica un comentari a l'entrada